Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Gepubliceerd op:
Roelof

Mijn naam is Roelof Dilling, tja 71 jaren jong, en ik woon in Grolloo.

 

Bij welke organisatie (of organisaties) ben je vrijwilliger?

In ons dorp ben ik betrokken bij Sportvereniging SGO, MFC Het Markehuis, GrollooZorgt (Zorg in de buurt). En ik ben maatschappelijk begeleider bij Impuls voor vluchtelingen/nieuwkomers. 

Welke functie heb je bij deze organisatie en wat houdt dit concreet in?

SGO (omni-sportvereniging) – bestuur afdeling Fitness

Sport heeft altijd veel voor mij betekend (voetbal, hardlopen en nu fitness). Samen met collega-bestuurder zorgen voor het draaien van de afdeling fitness.

Dorpsmaaltijden. Medeorganisator van samen eten met 40-60 inwoners uit Grolloo en omstreken.

Multifunctioneel Centrum (MFC) Het Markehuis – Dagelijks Bestuurslid

  • Besturen van Het Markehuis. Maandelijkse vergaderingen
  • Energiebeheer
  • Coördinator verbouwplannen

Grolloo Zorgt – voorzitter. Uitgangspunt van Grolloo Zorgt is: een leven lang met plezier in Grolloo wonen. Deze organisatie zet zich in voor:

  • Zorg en Welzijn met professionele ondersteuning van een dorpscoördinator
  • Wonen. In Grolloo is geen huisvesting voor ouderen. De bouw van 12 appartementen voor ouderen nabij Het Markehuis is in een vergevorderd stadium.

 Begeleiden Statushouders Impuls. Maatschappelijke begeleiding van statushouders in ons dorp Grolloo en dat doe ik samen met Margriet, mijn vrouw.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

De leefbaarheid van het dorp vind ik erg belangrijk en ik beteken graag iets voor de maatschappij. Ik vind het leuk om iets te organiseren en daarbij mijn eigen talenten (ideeën en creativiteit) in te zetten en daardoor mede vorm te geven aan hetgeen we willen bereiken.

Daarbij komt dat ik heel sterk geloof in de kracht van inwoners (bewonersinitiatieven) en de kracht van het verenigingsleven. De vereniging zijn we samen; met leden bepalen we samen wat we waarom gaan doen en hoe. Dan is er draagvlak en dat is de basis voor een geslaagd project of succesvolle activiteit.

Onze samenleving maken we samen! Ik draag graag bij aan de leefbaarheid van het dorp.

Wat levert vrijwilligerswerk jou op?

Een groot netwerk met veel leuke sociale contacten. Daarbij ervaar ik ook mijn behoefte om de dingen te doen die van waarde zijn, voor mezelf en voor anderen.

Waar ben je binnen je vrijwilligerswerk blij mee of trots op?

Dat we SAMEN met een groep vrijwilligers of een bestuur activiteiten organiseren en dan kan ik genieten van de samenwerking.

Sowieso ben ik er trots op wat er allemaal in het mooie dorp Grolloo wordt aangeboden en georganiseerd.

Wat is je mooiste en/of meest bijzondere ervaring binnen het vrijwilligerswerk?

Dankbaarheid van statushouders voor mijn/onze ondersteuning. Dat is dan in de vorm van een eenvoudig bedankje of iets lekkers dat ze zelf hebben gebakken.

En ook dat zich bij een uitvraag van Grolloo Zorgt 170 vrijwilligers melden die wel iets voor een dorpsgenoot willen doen.

Of… dat één van de statushouders het huis niet in kon (deur op slot en geen sleutel) en dat ze bij de postbode achterop de fiets bij ons thuis werd bezorgd. En dat ik vervolgens met de buurman met een lange ladder naar het huis ben gegaan om via het dakraam binnen te komen.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk voor jou zo leuk en bijzonder?

Het levert vaak ontroerende, positieve, bijzondere of grappige momenten op.

Wat mis je het meest als je niet actief bent als vrijwilliger?

Ook zonder vrijwilligerswerk vermaak ik mij prima in mijn vrije tijd, zoals bijvoorbeeld “oppas opa” en mooie fietstochten maken op de racefiets of de MTB.

Zou je andere mensen aanraden om vrijwilliger te worden?

Oh ja, zekers. Het hoeft niet ten koste van jezelf, je eigen vrije tijd en je eigen leuke dingen te gaan om iets voor een ander of voor de maatschappij te doen. Je krijgt er veel voor terug!

 

Digitaal boekje

27-04-2023
  Van de verhalen en foto's van de vrijwilligers die aan de campagne mee werkten is een boekje gemaakt. In ieder dorpshuis en bibliotheken in Aa en Hunze liggen twee exemplaren ter inzage. De digitale versie van het boekje is hier te bekijken. 
Lees meer over Digitaal boekje