Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Gepubliceerd op:
Jolanda en Kirsten

Wij zijn Jolanda Beuving (40 jaar) en Kirsten Siegers (37 jaar). Beiden wonen we al geruime tijd in Gasselternijveen. 

Bij welke organisatie (of organisaties) zijn jullie vrijwilliger? 

Sinds 2020 hebben wij het stokje overgenomen van het opgestapte bestuur van destijds gymnastiekvereniging Olympia.

Welke functies hebben jullie bij deze organisatie en wat houdt dit concreet in?

Kirsten is voorzitter en Jolanda is penningmeester van inmiddels Sportclub Olympia. Samen met Welmoed, onze secretaris, vormen wij het bestuur van Sportclub Olympia.

In de afgelopen twee jaar hebben wij hard gewerkt om de club weer leven in te blazen. Dit heeft ertoe geleid dat we ons sportaanbod hebben kunnen uitbreiden, ons ledenaantal meer dan verdubbeld hebben en de clubkas uit de rode cijfers hebben weten te trekken. Het frisse, nieuwe logo en de naamswijziging hebben hier mede aan bijgedragen. 

Wij organiseren activiteiten voor de leden, maar ook voor het hele dorp, inventariseren de sportbehoeften in het dorp en proberen hier vorm aan te geven. Kirsten draagt met name zorg voor de PR. Jolanda vraagt subsidies aan bij de gemeente en beheert de clubkas. Samen zijn we een sterk team in het bedenken, opzetten en uitvoeren van alle bijkomende praktische zaken: flyers ontwerpen en huis aan huis rondbrengen, de zaal opbouwen en naderhand weer opruimen na een activiteit of uitvoering, contact onderhouden met (ouders van) leden, uitzetten van een clubactie, regelen van producten om tijdens een promotiemoment te verkopen, ledenvergaderingen organiseren, statuten en reglementen (her)schrijven, de afsluiting van het seizoen organiseren.

Zowel voor als achter de schermen zijn we wekelijks zo’n 8 tot 10 uur bezig voor de Sportclub.

Waarom zijn jullie vrijwilligerswerk gaan doen?

De reden dat wij beiden in het bestuur zijn gestapt, is omdat het destijds zittende bestuur opstapte. Zonder nieuw bestuur, zou dit betekenen dat Olympia niet langer zou bestaan. Dit ging ons aan het hart, wij vinden het belangrijk dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn: dichtbij huis, op eigen niveau. De sporthal heeft in het dorp, naast de Spil, een sociaal verbindende functie.

Door onze rol in het bestuur voelen wij ons betrokken bij het dorp en ervaren we dat we maatschappelijk een meerwaarde leveren. Het is fantastisch om te zien dat iedereen mee kan doen en het naar zijn zin heeft. Daar doen wij het voor. Het feit dat we Sportclub Olympia weer op de kaart hebben gezet, is iets waar we het meest trots op zijn. In de moeilijke tijd van Corona wisten we de club te laten overleven en zelfs te laten groeien. Onze inzet wordt opgemerkt in eigen dorp, maar ook in omliggende dorpen en bij de gemeente. Hoe gaaf is dat! 

Wat levert vrijwilligerswerk jullie op?

Het vrijwilligerswerk geeft ons veel energie en voldoening. Vooral omdat je het doet in en voor je eigen dorp. Door het vrijwilligerswerk zijn we nog meer geworteld in het dorp en dragen we bij aan het vergroten van de levenskwaliteit van veel bewoners van het dorp, zowel fysiek als sociaal. Dit is voor ons een beweegreden om andere mensen ook te enthousiasmeren om vrijwilliger te worden. Nu we aan het groeien zijn, wordt het steeds drukker. Het laatste wat we willen is dat de Sportclub ten onder gaat aan het eigen succes! De volgende stap is dat wij nog mogen leren om hulp te vragen van (ouders van) leden en dorpsgenoten om ervoor te zorgen dat we dit vol kunnen houden.

Wat is je mooiste en/of meest bijzondere ervaring binnen het vrijwilligerswerk?

Het is fijn om te ervaren dat hetgeen we geven, we ook terugkrijgen. Steeds meer mensen helpen een handje bij een georganiseerde activiteit, dat is ontzettend leuk om te zien. Mensen waarderen oprecht wat we doen.

Gelukkig lukt het ons om ook goed voor onszelf te blijven zorgen: af en toe maken we pas op de plaats en drinken we gewoon gezellig een bakje koffie samen of stappen we op de mountainbike om het hoofd weer even leeg te maken.

 

Digitaal boekje

27-04-2023
  Van de verhalen en foto's van de vrijwilligers die aan de campagne mee werkten is een boekje gemaakt. In ieder dorpshuis en bibliotheken in Aa en Hunze liggen twee exemplaren ter inzage. De digitale versie van het boekje is hier te bekijken. 
Lees meer over Digitaal boekje