Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Gepubliceerd op:
Fokko

 Ik ben Fokko Dijkman, 72 jaar en woon in Assen.

 

Bij welke organisatie (of organisaties) ben je vrijwilliger?

Ik ben vrijwilliger bij stichting De Trans in Nooitgedacht, een organisatie voor ondersteuning van gehandicapten.  

 

Welke functie heb je bij deze organisatie en wat houdt dit concreet in?

Ik ben werkzaam bij Het Tuinhuis, een afdeling met twee grote kassen en een groentetuin, verdeeld in acht vakken voor de wisselteelt. 

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Ik mag heel graag bezig zijn en na mijn pensioen heb ik bijvoorbeeld een periode gereden voor de keuken van een verzorgingshuis in Borger. De maaltijden bracht ik dan rond in het dorp en wijde omtrek. Heel leuk, ook door de contacten met mensen bij de deur. Niet te lang natuurlijk, anders werd het eten koud voor de volgende klant. Helaas werd de keuken gesaneerd en een bedrijf uit Veendam nam de bezorging over. 

Mijn buurman, werkzaam bij de Trans, zag mij op een dag wat verveelt voor de deur staan en sprak mij aan. Ik vertelde mijn verhaal en hij nodigde mij uit om een dag mee te gaan naar zijn werk. Ik had geen idee wat Het Tuinhuis precies was, maar geloof het of niet, ik wist binnen 10 minuten: dit is het en dat is het nog steeds.  

Wat levert vrijwilligerswerk jou op?

Heel veel voldoening, elk keer als ik aanwezig ben en dat zijn in ieder geval twee dagen in de week, en als het zo uitkomt of in een drukke periode een dag meer. 

Waar ben je binnen je vrijwilligerswerk blij mee of trots op?

Ik word echt heel blij als ik na het poten de sprietjes boven de grond zie komen en ook als ik de tevreden gezichten zie van de mensen om mij heen en dan in het bijzonder van onze cliënten en/of van hun ouders en willekeurige bezoekers die langskomen.     

Wat is je mooiste en/of meest bijzondere ervaring binnen het vrijwilligerswerk? 

Elke dag heeft z’n eigen mooie en bijzondere ervaringen, zowel mooie als beduidend minder mooie, teveel om op te noemen!                  

Wat maakt dit vrijwilligerswerk voor jou zo leuk en bijzonder?

Uiteraard het nuttige bezig zijn in de groentetuin met onze cliënten, bijna altijd in de buitenlucht en ook de goede contacten met het personeel. 

Wat mis je het meest als je niet actief bent als vrijwilliger? 

Eigenlijk niets, want er zijn nog zoveel andere dingen die de aandacht vragen, in mijn geval teveel om op te noemen.  

Zou je andere mensen aanraden om vrijwilliger te worden?

Je moet het in ieder geval wel echt willen en het moet je ook liggen en min of meer op het lijf geschreven zijn, anders hou je het niet vol en uiteindelijk heeft niemand er wat aan!                                               

 

 

Digitaal boekje

27-04-2023
  Van de verhalen en foto's van de vrijwilligers die aan de campagne mee werkten is een boekje gemaakt. In ieder dorpshuis en bibliotheken in Aa en Hunze liggen twee exemplaren ter inzage. De digitale versie van het boekje is hier te bekijken. 
Lees meer over Digitaal boekje