Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Gepubliceerd op:
Evalien

Mijn naam is Evalien Krans-Kors (tweede van rechts, staand), 18 december jl. ben ik 59 jaar geworden en ik woon in Annen.

 

Bij welke organisatie (of organisaties) ben je vrijwilliger? 

Ik ben vrijwilliger bij Stichting Harleydag Annen.

Welke functie heb je bij deze organisatie en wat houdt dit concreet in?

Ik doe alle voorkomende werkzaamheden binnen deze organisatie (behalve penningmeesterschap). Dit houdt in dat ik help met oud ijzer ophalen, ik organiseer evenementen voor 65+ers, maar dit doe ik niet alleen!! We zijn met een mooie groep vrijwilligers en organiseren veel voor de 65+ers uit Annen.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen om je toch een beetje nuttig te maken voor de maatschappij (buiten je werk om).

Wat levert vrijwilligerswerk jou op?

Het vrijwilligerswerk levert mij enorm veel vreugde en voldoening op.

Waar ben je binnen je vrijwilligerswerk blij mee of trots op?

Ik ben het meest trots op de mooie club vrijwilligers die we hebben en vooral als we weer een leuk evenement hebben neergezet met elkaar, maar ook op de mannen die altijd maar weer door weer en wind het oud ijzer ophalen en sorteren om met dit opgebrachte geld wat leuks te kunnen doen. We hebben ook 2 hele jonge vrijwilligers. Toen ze begonnen waren deze jongens 6 en 8 jaar. Inmiddels zijn ze bijna 13 en 15 jaar. Ze zijn dus al jaren betrokken en nog steeds enthousiast. Altijd zijn ze van de partij en “de oudjes” vinden het prachtig als er kinderen en jeugdigen in hun buurt zijn. Jong en oud gaan zeker goed samen!!

Wat is je mooiste en/of meest bijzondere ervaring binnen het vrijwilligerswerk?

Er zijn erg veel mooie momenten geweest, maar 1 van de mooiste momenten was toch wel de emotie die loskwam toen we met een aantal bewoners van het Holthuys naar hun geboorte dorp/stad gingen. Hier kwamen zoveel verhalen los… fantastisch!

Wat maakt dit vrijwilligerswerk voor jou zo leuk en bijzonder?

Je kunt soms met een klein ding/gebaar iemand zo ongelofelijk blij/gelukkig maken!! Het vrijwilligerswerk is erg dankbaar werk.

Wat mis je het meest als je niet actief bent als vrijwilliger?

Ik mis de contacten met de ouderen het meest als ik niet actief ben.

Zou je andere mensen aanraden om vrijwilliger te worden?

Ik zou iedereen aanraden om vrijwilliger te worden! Je krijgt er zo’n goed en dankbaar gevoel van! Ga gewoon eens een kopje koffie/thee bij een ouder persoon drinken of ga eens een ommetje met iemand maken… er is zoveel eenzaamheid onder de ouderen. Het geeft je zelf niet alleen een goed gevoel, maar de oudere in kwestie ook!

“Als U ijzer en metalen doneert …. wordt er wat leuks voor de ouderen georganiseerd!”

 

(Foto: Evalien (staand, tweede van rechts) met 2 andere Harleydag vrijwilligers (gehurkt) en een aantal ouderen)

Digitaal boekje

27-04-2023
  Van de verhalen en foto's van de vrijwilligers die aan de campagne mee werkten is een boekje gemaakt. In ieder dorpshuis en bibliotheken in Aa en Hunze liggen twee exemplaren ter inzage. De digitale versie van het boekje is hier te bekijken. 
Lees meer over Digitaal boekje