Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Gepubliceerd op:
Dita

Mijn naam is Dita Evers (2e van links), ben 73 jaar en woon in Eext. 

Bij welke organisatie (of organisaties) ben je vrijwilliger?

Bij Impuls.

Welke functie heb je bij deze organisatie en wat houdt dit concreet in?

Ik ben maatschappelijk begeleider van statushouders, ook wel nieuwkomers genoemd in Aa en Hunze.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Omdat ik het fijn vind om me nuttig te maken in de maatschappij en speciaal bij mensen die overal vandaan komen en die hier een bestaan mogen opbouwen. Mensen die het zo nodig hebben, vooral in de eerste periode dat ze in onze gemeente komen wonen, hulp te bieden met van alles en nog wat.

Wat levert vrijwilligerswerk jou op?

De rijkdom om te gaan en zelf ook te leren van de mensen die uit diverse culturen en religies komen. Conclusie van mij is, we hebben maar 1 wereld en er is maar 1 mensheid. Laten we met elkaar de wereld een stukje beter maken door met elkaar om te gaan als vrienden. En niet in tegenstellingen denken.

Waar ben je binnen je vrijwilligerswerk blij mee of trots op?

Dat de mensen die ik tot nu toe heb mogen en kunnen helpen altijd laten merken dat ze heel blij zijn met de hulp die je ze kan geven.

Wat is je mooiste en/of meest bijzondere ervaring binnen het vrijwilligerswerk?

Dat ik een moeder heb kunnen helpen wiens dochtertje in een vluchtelingen kamp verbleef. Die na ontzettend veel tegenslagen en problemen na 6 jaar knokken eindelijk naar Nederland mocht komen en herenigd kon worden met haar moeder. Dit was voor de moeder maar ook voor mij een bijzonder mooie maar ook emotionele ervaring.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk voor jou zo leuk en bijzonder?

Het is heel veelzijdig en bij elk gezin of alleenstaande weer anders.

Wat mis je het meest als je niet actief bent als vrijwilliger?

Zinvol bezig zijn. Maar het is ook goed om zo nu en dan een klein beetje afstand te nemen. Want het kan ook wel dat het te veel van je gaat vragen.

Zou je andere mensen aanraden om vrijwilliger te worden?

Ja zeker, omdat heel veelzijdig is. Je bent begeleider voor mensen die hun weg moeten vinden in dit land en die jouw hulp heel erg waarderen. De nieuwe mensen die je leert kennen maken ook jouw wereld groter.

Digitaal boekje

27-04-2023
  Van de verhalen en foto's van de vrijwilligers die aan de campagne mee werkten is een boekje gemaakt. In ieder dorpshuis en bibliotheken in Aa en Hunze liggen twee exemplaren ter inzage. De digitale versie van het boekje is hier te bekijken. 
Lees meer over Digitaal boekje