Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Gepubliceerd op:
Albert

 Mijn naam is Albert Hovius, ik ben 81 jaar oud (maar voel me veel jonger) en ik woon in Anloo.

 

Bij welke organisatie (of organisaties) ben je vrijwilliger?  

Op dit moment ben ik voorzitter van de Stichting Rondom Magnus, een culturele organisatie die het openluchttheater de Speulkoel in Anloo exploiteert en allerlei gerelateerde activiteiten uitvoert. Verder ben ik bestuurslid van de Stichting Schaapskudde Het Stroomdal en doe nog een aantal losse activiteiten.

Welke functie heb je bij deze organisatie en wat houdt dit concreet in?

Zoals gezegd als voorzitter of bestuurslid of als klusjesman.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Ook tijdens mijn vroegere werk deed ik al vrijwilligerswerk, o.a. voor Humanitas en in het dorp waar ik destijds woonde. Als mens leef je in een gemeenschap en het voelt goed om iets in en voor de gemeenschap te doen.

Wat levert vrijwilligerswerk jou op?

Een rijke en zinvolle invulling van een deel van mijn leven; het gevoel dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel en daarin iets kunt betekenen.

Waar ben je binnen je vrijwilligerswerk blij mee of trots op?

Blij word je in het algemeen van het gevoel bijgedragen te hebben om iets tot stand te brengen voor de gemeenschap waarvan je deel uit maakt.

Wat is je mooiste en/of meest bijzondere ervaring binnen het vrijwilligerswerk?

Het mooiste is natuurlijk dat je aan het eind van een project met elkaar kunt zeggen: “Dat hebben we mooi gedaan!” Toen we b.v. het openluchttheater de Speulkoel, dat 90 jaar geleden was aangelegd en eigenlijk verloren was gegaan, weer aan de vergetelheid hadden ontrukt en de éérste voorstelling daar weer had plaats gevonden en van vele kanten hoorden hoe mooi het was dat de Speulkoel er weer was.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk voor jou zo leuk en bijzonder?

Het werken met andere leden van de gemeenschap die aangestoken zijn door enthousiasme om iets te betekenen voor de gemeenschap.

Wat mis je het meest als je niet actief bent als vrijwilliger?

Hierop kan ik geen antwoord geven want dat kan ik me niet voorstellen.

Zou je andere mensen aanraden om vrijwilliger te worden?

In principe heeft iedereen weleens een gaatje in de agenda om iets voor en met anderen te doen, dus de tijd is er. En het plezier tijdens het werken met mensen die ook enthousiast zijn is heel groot. En de tevredenheid dat je met elkaar iets voor elkaar hebt gekregen is zo mogelijk nog groter. ‘Vrijwilliger worden? Doen!!!

 

Digitaal boekje

27-04-2023
  Van de verhalen en foto's van de vrijwilligers die aan de campagne mee werkten is een boekje gemaakt. In ieder dorpshuis en bibliotheken in Aa en Hunze liggen twee exemplaren ter inzage. De digitale versie van het boekje is hier te bekijken. 
Lees meer over Digitaal boekje