Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Vereniging de Hamerlanden uit Kostvlies wint Henk Aalderink-prijs

Gepubliceerd op:
Tijdens de Zomersessie van de P10 ontving de Vereniging de Hamerlanden de Henk Aalderink-prijs. Van alle inzendingen waren zij het initiatief dat het meest bijdraagt aan een platteland dat klaar is voor de toekomst. De Vereniging wint daarmee de hoofdprijs van € 2.000,-. De Henk Aalderink-prijs wordt jaarlijks georganiseerd door de P10, het netwerk van dertig grote plattelandsgemeenten. De winnaar wint naast het geldbedrag, samen met de nummer twee en drie, een plek in de Krant van het Platteland, die de P10 komend najaar weer uitgeeft.
 
Het winnende initiatief
‘In de benen komen voor natuur en de buurt’, dat is het motto van Vereniging de Hamerlanden. De jury licht toe dat het winnende initiatief vernieuwend is door de integraliteit van combinaties, met een centrale plek voor de natuur. De combinatie tussen ontmoeting, buiten zijn, ontdekken door de allerkleinsten, het beheer en de bescherming van natuur wordt in het bijzonder op prijs gesteld. Het initiatief is duurzaam omdat het zich richt op het bestrijden van de biodiversiteitscrisis en op het mobiliseren van de gemeenschap waarbij zowel jong als oud wordt betrokken. Namens de jury stelt Roel During: De jury vindt dat het winnende initiatief door hun enthousiasme en actiebereidheid de veerkracht en draagkracht tonen die nodig zijn voor een leefbaar en toekomstbestendig platteland.”
 

 

 

Downloaden cursus 'Succesvol werven van vrijwilligers'.

28-04-2023
Begin 2023 hebben het VIP! en Sport Drenthe een cursus van drie avonden georganiseerd over 'Succesvol werven van vrijwilligers'. Deze cursus…
Lees meer over Downloaden cursus 'Succesvol werven van vrijwilligers'.