Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Subsidie Frisse Doorstart na Corona op

Gepubliceerd op:

De subsidie Frisse Doorstart na Corona is drie weken na openstelling op. “We hadden niet verwacht dat de subsidiepot zo snel leeg zou zijn”, aldus wethouder Co Lambert.

“Het is mooi om te zien hoeveel sociaal-culturele activiteiten georganiseerd worden met deze subsidie. Het laat zien hoeveel organisatiekracht er in de gemeente ligt.” In totaal was er, met dank aan de Provincie Drenthe, 50.000 euro beschikbaar. Het geld gaat naar bijna 150 vrijwilligersorganisaties.

De subsidie is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties die een sociaal culturele activiteit organiseren voor hun leden, inwoners of vrijwilligers. Elke organisatie mocht eenmalig een aanvraag indienen en per aanvraag was er 350 euro beschikbaar. “De ervaring van vorig jaar leert dat er activiteiten voor jong én oud georganiseerd gaan worden,” aldus de wethouder. Vorig jaar werden er onder andere bloemenacties, fietstochten, kinderspeeldagen en ploegwedstrijden gehouden dankzij de subsidie Frisse Start.

Materiaal over 'Meest gemaakte fouten fondsenwerving'

14-09-2023
Bekijk en lees over de 9 meest gemaakte fouten van fondsenwerving om zo de kans op een positieve reactie groter te maken.    …
Lees meer over Materiaal over 'Meest gemaakte fouten fondsenwerving'