Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Sportverenigingen dreigen massaal om te vallen volgens RVVB

Gepubliceerd op:

Bestuurders van Nederlandse sportverenigingen vrezen voor de toekomst van hun club. Dat blijkt uit onderzoek van het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB), waarin bijna een kwart van de bevraagden denkt dat hun club niet zal overleven. Volgens het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) zal binnen vijf jaar zelfs de helft van alle 22.600 amateurverenigingen in ernstige problemen verkeren. 

Uit het rapport blijkt:

"Verenigingsbestuurders ervaren structurele overbelasting door met name de bureaucratie rond wet en regelgeving en een overheid die steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij de verenigingsbestuurder neerlegt als veilig sportklimaat, maatschappelijke inzet en de WBTR. Een overgrote meerderheid van de ondervraagde verenigingsbestuurders geeft aan structurele overbelasting te ervaren. 50% ervaart te hoge werkdruk. Dit heeft verschillende oorzaken."

Op de website van het NOV is meer te lezen over dit rapport. In het rapport staan de oorzaken beschreven waarom verenigingsbesturem structiurele overbelasting ervaren. 

In het stuk van de NOV wordt ook verwezen naar de petitie Stop regeldruk vrijwilligers omdat niet alleen sportverenigingen maar ook andere stichtingen en verenigingen de regeldruk ervaren. Het NOV is samen met o.a. de VIP's een petitie gestart: 

"Vrijwilligers in besturen lijden onder onnodige overregulering. Denk aan registratie in het UBO-register, het verplicht aanpassen van statuten aan de WBTR of vragen van banken vanwege het 'risico' op witwassen of terrorismefinanciering. De overlast maakt het vrijwilligerswerk soms zelfs onmogelijk".

Naar de petitie "stop regeldruk vrijwilligers".

 

Evenementenkalender Aa en Hunze gelanceerd

19-06-2024
Sinds kort heeft de gemeente Aa en Hunze een eigen evenementenwebsite. Met behulp van deze website kunnen organisaties: Evenementen gemak…
Lees meer over Evenementenkalender Aa en Hunze gelanceerd