Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Downloaden cursus 'Succesvol werven van vrijwilligers'.

Gepubliceerd op:

Begin 2023 hebben het VIP! en Sport Drenthe een cursus van drie avonden georganiseerd over 'Succesvol werven van vrijwilligers'. Deze cursus en werkwijze zijn door Sport Drenthe ontwikkeld. Hieronder kun je lezen over de thema's van de verschillende cursusavonden en kun je de materialen downloaden. 

Deze training is van oorsprong ontwikkeld voor sportverenigingen maar de gedachtengang en werkwijze is ook goed in te zetten voor organisaties.

Dus overal waar 'vereniging' staat kan ook ‘organisatie’ gelezen worden.

Een vereniging heeft leden die benaderd kunnen worden. Bij een organisatie heb je geen leden maar kun je dit lezen als 'bezoekers, medegebruikers (van accommodatie), familieleden, dorpsgenoten, vrienden van de organisatie, donateurs, geïnteresseerden, ........'. Het gaat namelijk om de gedachtengang en werkwijze om nieuwe vrijwilligers te werven.

De eerste avond staat in het teken van de motieven van vrijwilligers: waarom doen mensen dit? Hoe zorg je ervoor dat er draagvlak is om leden, familieleden, dorpsbewoners en andere mensen te motiveren vrijwilligerswerk te gaan doen? Je wordt meegenomen op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De tweede avond is gericht op de praktische kant: hoe haal je nieuwe vrijwilligers binnen. Samen maak je een campagne die past bij jouw organisatie. Je oefent samen met de andere cursisten hoe je het gaat aanpakken. Aan het einde van de avond heb je het vertrouwen om de campagne uit te voeren. Na de cursusavond ga je aan de slag om nieuwe vrijwilligers te benaderen.

De derde avond ligt de focus op het vervolg: hoe behoud je de (nieuwe) vrijwilligers. We laten je zien hoe je beleid maakt op het binden en behouden van je vrijwilligers.

 


 

 

Foto's

Downloads

Bekijk ook

Sportverenigingen dreigen massaal om te vallen volgens RVVB

03-04-2023
Bestuurders van Nederlandse sportverenigingen vrezen voor de toekomst van hun club. Dat blijkt uit onderzoek van het Register voor Verenigin…
Lees meer over Sportverenigingen dreigen massaal om te vallen volgens RVVB
 

NOV schrijft brief naar kamerlid Senna Maatoug

28-04-2023
Kamerlid Senna Maatoug van GroenLinks wil via een wetsvoorstel toegang tot een vertrouwenspersoon verplicht stellen voor organisaties waar m…
Lees meer over NOV schrijft brief naar kamerlid Senna Maatoug