Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Downloaden cursus 'Succesvol werven van vrijwilligers'.

Gepubliceerd op:

Begin 2023 hebben het VIP! en Sport Drenthe een cursus van drie avonden georganiseerd over 'Succesvol werven van vrijwilligers'. Deze cursus en werkwijze zijn door Sport Drenthe ontwikkeld. Hieronder kun je lezen over de thema's van de verschillende cursusavonden en kun je de materialen downloaden. 

Deze training is van oorsprong ontwikkeld voor sportverenigingen maar de gedachtengang en werkwijze is ook goed in te zetten voor organisaties.

Dus overal waar 'vereniging' staat kan ook ‘organisatie’ gelezen worden.

Een vereniging heeft leden die benaderd kunnen worden. Bij een organisatie heb je geen leden maar kun je dit lezen als 'bezoekers, medegebruikers (van accommodatie), familieleden, dorpsgenoten, vrienden van de organisatie, donateurs, geïnteresseerden, ........'. Het gaat namelijk om de gedachtengang en werkwijze om nieuwe vrijwilligers te werven.

De eerste avond staat in het teken van de motieven van vrijwilligers: waarom doen mensen dit? Hoe zorg je ervoor dat er draagvlak is om leden, familieleden, dorpsbewoners en andere mensen te motiveren vrijwilligerswerk te gaan doen? Je wordt meegenomen op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De tweede avond is gericht op de praktische kant: hoe haal je nieuwe vrijwilligers binnen. Samen maak je een campagne die past bij jouw organisatie. Je oefent samen met de andere cursisten hoe je het gaat aanpakken. Aan het einde van de avond heb je het vertrouwen om de campagne uit te voeren. Na de cursusavond ga je aan de slag om nieuwe vrijwilligers te benaderen.

De derde avond ligt de focus op het vervolg: hoe behoud je de (nieuwe) vrijwilligers. We laten je zien hoe je beleid maakt op het binden en behouden van je vrijwilligers.

 


 

 

Foto's

Downloads

Bekijk ook

Kennisboostweek Vrijwilligerswerk

23-04-2024
In maart werd door het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) weer een kennisboostweek georganiseerd, een week vol grat…
Lees meer over Kennisboostweek Vrijwilligerswerk
 

NLdoet: “Het was echt een geslaagde dag!” 

18-03-2024
Afgelopen weekend was het NLdoet, een jaarlijks terugkerende, landelijke vrijwilligersactie die georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. I…
Lees meer over NLdoet: “Het was echt een geslaagde dag!” 
 

Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet 2024

30-01-2024
Op 15 & 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 20e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland NLdoet. Op deze dagen zijn…
Lees meer over Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet 2024