Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar overzicht

Naoberschap Anloo

Dichtbij, laagdrempelig, praktisch, betrokken. Voor incidentele klussen en ondersteuning voor bewoners en door bewoners. Maar ook omzien naar elkaar door samen leuke, leerzame en gezellige dingen te doen.


Naoberschap Anloo bestaat uit 2 delen; omzien naar elkaar en de activiteitenclub.


Waarom Omzien naar elkaar? Omzien naar elkaar in Anloo is een initiatief van de vereniging Dorpsbelangen. Samen met de werkgroep dorpsondersteuning is er een vrijwilligerspunt op gericht waarin dat “omzien” wordt vormgegeven met “Naoberschap Anloo”. Een groep inwoners die graag iets voor een ander wil betekenen. In ons dorp is nog sprake van naoberschap, het omzien naar elkaar en kijken of je de buren een helpende hand kunt bieden. Maar zo af en toe is er toch wat extra ondersteuning nodig. Je wilt niet te vaak terug op je buren hoeven vallen, hebt nog niet veel contact in de buurt of wilt iets binnen korte tijd geregeld hebben. Er zijn allerlei omstandigheden denkbaar waardoor je extra steun kunt gebruiken.  


Waarvoor kun je terecht bij omzien naar elkaar? Denk daarbij aan het meegaan naar een bezoek in het ziekenhuis tot een keertje de hond uitlaten of een praktisch klusje in huis doen. We willen lokale bedrijven niet in de weg zitten dus het gaat niet om terugkerende klussen. 


Omzien naar elkaar is in principe gratis tenzij er materialen aangeschaft worden of er vervoer wordt geregeld. Dan worden de kosten daarvan direct geregeld tussen de hulpvrager en de hulpgever.


Wie bieden de hulp? Via een huis-aan-huis gehouden enquête is er een inventarisatie gemaakt van eventuele hulpvragen, maar ook de bereidheid van mede-dorpsbewoners om zich in te zetten voor inwoners. Tegelijkertijd werd gevraagd bij wat voor klussen iemand zou willen en kunnen helpen. Inmiddels is er een aardig bestand aan vrijwilligers die regelmatig of zo nu en dan benaderd kunnen worden voor een helpende hand. 


Naoberschap telefoon Je bent van harte welkom om te bellen met een hulpvraag. Spreek bij geen gehoor naam en telefoonnummer in en een vrijwilliger van omzien naar elkaar belt je terug. Het telefoonnummer is 06-81164811. Of stuur een mail naar: dorpsondersteuninganloo@gmail.com 

Naoberschap Anloo logo

Naoberschap Anloo

.

Reageren

Heeft u interesse?

Bemiddel mij met de aanbieder!